Van Wijk: ‘Kritiek op Jaakke is onterecht’

Al jaren lang wordt bij elke bestuurlijke Ajax-crisis de naam van Leo van Wijk genoemd. De topman van Air France/KLM is een geboren Amsterdammer, speelde zelf in de Ajax-jeugd én is een jeugdvriend van Johan Cruijff. ‘Ik had twintig jaar geleden al voorzitter van Ajax kunnen worden,’ zo zegt Van Wijk in het AD.. ‘Ik ben meerdere malen gevraagd, maar mijn maatschappelijke functie leende zich er niet voor om voorzitter te worden. Ik had het destijds niet kunnen maken om te zeggen: ik kan niet bij de commissarissenvergadering van de KLM zijn, want Ajax moet een belangrijke wedstrijd spelen.’

Zijn liefde voor de sport zorgde ervoor dat Van Wijk onlangs koos voor een bestuurlijke functie bij NOC*NSF. De voorzittershamer bij Ajax zit er voorlopig dus niet in. Van Wijk: ‘Ik vind de kritiek op de huidige voorzitter onterecht. Dus zie ik geen enkele aanleiding om mezelf naar voren te schuiven.’

Related posts