Algemeen Dagblad: “Eredivisie vanaf 2009 met zestien clubs”

Volgens het AD zal de Eredivisie binnenkort een metamorfose ondergaan. Op 13 december a.s. komt de Eredivisie CV bij elkaar en dan zal, zo wordt verwacht, besloten worden om Neerlands hoogste klasse in te krimpen tot een competitie van zestien ploegen. De beste acht teams van de competitie zullen aan het eind van de reguliere competitie nog één keer tegen elkaar spelen, waarbij de puntenaantallen uit de reguliere competitie blijven staan.

Na dertig wedstrijden wordt de competitie dus opgedeeld in twee delen. De top-acht speelt om de landstitel en de overige tickets voor de Champions League of de UEFA Cup. De onderste acht teams spelen op degradatie. Hierbij zou de nummer laatst direct degraderen, het team dat als voorlaatste eindigt speelt een promotie/degradatiewedstrijd tegen een team uit de eerste divisie.

Overigens heeft deze op hande zijnde competitiewijziging ook gevolgen voor de eerste divisie. Deze zal, op welke manier dan ook, ingekrompen moeten worden. Dat kan door middel van de invoering van een topklasse, maar het is ook goed mogelijk dat twee tot vier teams uit het betaald voetbal worden gesaneerd.

Related posts