Willem II-uit combi?! Kaartverkoop uitgesteld wegens bezwaar

De kaartverkoop voor de wedstrijd WillemII-Ajax is uitgesteld. Samen met de SVA maakte de AFCA Supportersclub bezwaar tegen het besluit om alle Ajax supporters per combi af te laten reizen naar deze wedstrijd. Wij vinden deze maatregel bij deze wedstrijd onzinnig. Er is absoluut geen grote rivaliteit tussen supporters van beiden clubs. Daarnaast waren de argumenten die to besluit van deze maatregel genoemd werden in onze ogen niet relevant. Zij hadden betrekking op dingen die zich buiten het stadion hebben voorgedaan. Daarnaast betrof het een speciale wedstrijd waarbij Ajax kampioen had kunnen worden. Dat is nu niet het geval. Hieronder de tekst die op www.ajax.nl vermeld staat:

Tijdens het vooroverleg voor de wedstrijd tegen Willem II is ons mede gedeeld dat de Ajax-supporters uitsluitend per buscombi af mogen reizen. Dit vanwege problemen die er vorig jaar waren rondom het stadion bij de laatste wedstrijd van het seizoen.

Vanuit de supportersverenigingen is hiertegen bezwaar aangetekend aangezien de problemen supporters betrof die geen deel uitmaakten van de fans in het bezoekersvak. Met het besluit om de Ajacieden met een combi af te laten reizen worden de supporters in het uitvak benadeeld terwijl deze zich bij de vorige ontmoeting gedragen hebben.

Op maandag 26 november zal de lokale driehoek een definitief besluit nemen over de vervoerswijze voor de Ajax-supporters. Tot die tijd zullen er geen kaarten in de verkoop gaan. Hierdoor zal de kaartverkoop voor de wedstrijd van 8 december slechts een aantal dagen kunnen duren. Zodra er op 26 november contact is geweest met de gemeente Tilburg zullen we dit op de site vermelden en zal de kaartverkoop zo snel mogelijk starten.

Ajax en de supportersverenigingen hopen dat de gemeente Tilburg het definitieve besluit zal baseren op het gedrag van de supporters die ook daadwerkelijk binnen de afgesproken regeling vielen en niet op gebeurtenissen die hier buiten plaats vonden.


Uiteraard houden we jullie op de hoogte en rekenen we op vrij vervoer naar deze wedstrijd!

Related posts