Meeuwis; Ik denk ook niet dat ik al klaar ben voor een club als Ajax

Met een contractverlenging tot medio 2012 wist Roda JC deze week Marcel Meeuwis langer aan zich te binden. De 27-jarige middenvelder is uitgegroeid tot een steunpilaar in de Limburgse formatie, heeft zich zelfs opgewerkt tot aanvoerder en werd onlangs in verband gebracht met Ajax.

“We hebben twee gesprekken gevoerd en bij het tweede gesprek waren we er vrij snel uit”, licht Meeuwis in Sportweek toe. “Over anderhalf jaar zou ik transfervrij zijn. Met de insteek dat de club goed aan mij kan verdienen mocht het van een transfer komen, zijn we de onderhandelingen gestart. Want als er een leuke club komt, is dat ook bespreekbaar.”

Meeuwis kwam vorig jaar zomer over van VVV-Venlo en groeide in korte tijd uit het boegbeeld, een prestatie die in Amsterdam niet onopgemerkt bleef. “Dat is een opgeklopt verhaal. Ajax heeft vorig seizoen bij mijn zaakwaarnemer Marc van Hintum geïnformeerd, maar daarna hebben wij niets meer ernomen. Ik denk ook niet dat ik al klaar ben voor een club als Ajax. Daarom is Roda een ideale club om me verder te ontwikkelen.”

Een maand geleden nam het jeugdexponent van Willen II de aanvoerdersband over van Jan-Paul Saeijs, die aangaf het als een belemmering te zien. “Dat wilde ik wel. Bij VVV was ik al aanvoerder, maar ik kan hier nog genoeg leren als captain. Dat benadrukt trainer Raymond Atteveld ook. Hij was zelf ook aanvoerder en speelde op dezelfde positie. Dat helpt natuurlijk wel.”

Related posts