Huntelaar valt af bij Oranje

Bondscoach Marco van Basten heeft Klaas-Jan Huntelaar en Tim de Cler te kennen gegeven dat zij tegen Luxemburg niet nodig zijn. Samen met vier andere spelers zijn zij door de oefenmeester gepasseerd voor het aankomende EK-kwalificatieduel.

Huntelaar kampte met een lichte blessure, maar was weer zo goed als hersteld. Toch geeft Van Basten de voorkeur aan PSV’er Danny Koevermans. Tim de Cler was voor het eerst in tijden weer opgeroepen voor het Nederlands Elftal, maar moet nu alsnog het onderspit delven. Naast het tweetal mogen Kew Jaliens, Nigel de Jong, Hedwiges Maduro en Henk Timmer ook weer huiswaarts keren.

Bondscoach Marco van Basten kondigde al eerder aan dat hij zes man zou laten afvallen voor het aankomende duel in de Rotterdamse Kuip. Met de achttien overgebleven selectiespelers zal Oranje het ticket voor het EK in 2008 veilig moeten stellen. De zes afgevallen spelers moeten overigens wel stand-by blijven voor het kwalificatieduel tegen Wit-Rusland op woensdag.

Related posts