Hesp: ‘Stekelenburg logische opvolger van Edwin’

Al meer dan twaalf jaar is Edwin van der Sar doelman van het Nederlands elftal. Na het EK van volgend jaar zomer, mits Oranje zich plaatst, zet de doelman van Manchester United een punt achter zijn interlandcarrière. De vraag is dan ook wie zijn opvolger wordt, maar voor keeperstrainer Ruud Hesp is er geen sprake van een probleem. “Met Maarten Stekelenburg hebben we de logische opvolger al in huis”, vertelt Hesp op de website van de KNVB.

“Edwin is al redelijk op leeftijd. Dan weet je dat hij die keuze een keer gaat maken. Maar voor het Nederlandse voetbal blijft het natuurlijk jammer. Edwin is in al die jaren zo compleet geworden. Hij is bijvoorbeeld een meester in het herkennen van een situatie. Hij straalt ook altijd rust uit en laat zich niet snel gek maken. In de wedstrijden tegen Roemenië en Slovenië heeft Maarten het heel goed gedaan”, vervolgt Hesp. “Vooral in Roemenie, waar hij moest keepen onder moeilijke omstandigheden, deed hij het goed. In het begin van zijn carrière kende Maarten nogal wat blessureleed, maar daar heeft hij nu gelukkig weinig last meer van. Alleen brak hij laatst zijn vinger, maar twee weken later stond hij er alweer. Dat tekent zijn klasse.”

Komt wel goed
Na de zomer is het dus de beurt aan Stekelenburg. “Maar er komt sowieso een talentvolle lichting aan”, vindt Hesp. “Neem nou jongens als Boy Waterman, Tim Krul en Kenneth Vermeer. Dan heb je ook nog Piet Velthuizen die goed in vorm is. We hoeven ons echt geen zorgen te maken over de toekomst. Met de keepers komt het wel goed.”

Related posts