Heitinga ziet Atletico Madrid als interessante optie

De kans is groot dat John Heitinga volgend seizoen voor Atlético Madrid speelt. De verdediger van Ajax laat in Het Parool weten dat hij ‘zeer verheugd is’ met de interesse van de Spaanse hoofdstedelingen. ”Maar ik maak het seizoen af bij Ajax,” zegt Heitinga resoluut.

Atlético Madrid meldde zich onlangs bij Ajax en liet weten dat het Heitinga al in de winterstop over wilde nemen. Zowel Ajax als Heitinga zag daar echter geen heil in. ”Door het afscheid van Jaap Stam en de blessures van Thomas Vermaelen en Gregory van der Wiel ben ik op dit moment de enige centrale verdediger van Ajax”, wist de international. “Ik begrijp dat Ajax me niet in de winter wil laten gaan.”

Heitinga hoopt echter dat zijn werkgever in de zomer wel wil praten over een transfer. De publiekslieveling van Ajax liet aan het begin van dit voetbaljaargang al weten dat hij volgend seizoen aan een nieuw avontuur wil beginnen. Heitinga heeft nog een contract tot de zomer van 2011, maar daarin staat wel een gelimiteerde transfersom.

Het ligt in de lijn der verwachting dat Atlético zich over een paar maanden weer zal melden. Heitinga is gevleid: ”Het is een mooie club die vorig seizoen veel goede spelers heeft gekocht: Maxi Rodriguez, Simao en Diego Forlan. Atlético krijgt een nieuw stadion, heb ik gegoogled. En ik hoor van Wesley Sneijder en Ruud van Nistelrooij goede verhalen over de stad Madrid. Het lijkt me een prachtige uitdaging.”

Heitinga, die al sinds zijn zevende bij Ajax speelt en bezig is aan zijn zevende seizoen in het vlaggenschip, ontkent dat er al een mondeling akkoord is bereikt met de club. Wel geeft hij toe dat hij enkele maanden een cursus Spaans volgt. ”Ik mis wel eens een lesje, maar het gaat best aardig. De discussie tussen Albert Luque en Luis Suárez vorige week in de rust van Feyenoord-Ajax ging me echter nog iets te snel.”

Related posts