Maduro beslist in de winterstop over zijn toekomst bij Ajax

Hedwiges Maduro neemt over ruim een maand een beslissing over zijn toekomst. De middenvelder van Ajax heeft een aanbieding om zijn aflopende contract te verlengen, maar wil geen overhaaste beslissing nemen. “In de winterstop wil ik de knoop doorhakken”, vertelt de 22-jarige international in Sportweek. “Anders blijft het doormalen en dat kan ten koste gaan van mijn spel. Dat wil ik niet.” Vanaf 1 januari, zes maanden voor het aflopen van zijn verbintenis, kan Maduro gaan praten met geïnteresseerde clubs.

“De supporters zouden er niet blij mee zijn als ik naar een andere Nederlandse club zou gaan en zelf zie ik dat ook niet zo snel gebeuren. Ik ben een Ajax-jongen. Dus dan hebben we het over het buitenland. Mijn situatie is vergelijkbaar met die van Ryan Babel. Allebei jong, maar in korte tijd al heel veel meegemaakt”, aldus Maduro.

Een jaar geleden waren de rollen nog omgedraaid. Maduro werd door Ajax in de wachtkamer geplaatst omdat hij zogenaamd stilstond in zijn ontwikkeling. Leeftijdsgenoten als Jan Vertonghen, John Heitinga of de inmiddels naar Liverpool vertrokken Babel kregen wel een nieuwe verbintenis voorgelegd.

Related posts