Uilenberg: ‘Geen penalty maar toch tevreden over optreden De Bleeckere’

Scheidsrechtersbaas Jaap Uilenberg geeft in het AD zijn oordeel over over het optreden van de Belgisch scheidsrechter Frank de Bleeckere tijdens de topper tussen Feyenoord en Ajax van afgelopen zondag. Ondanks dat de Belg een onterechte strafschop toekende aan Feyenoord is Uilenberg uitermate positief over zijn optreden.

Tegenover het AD verklaarde de hoogste baas van de scheidsrechters dat hij kan begrijpen waarom De Bleeckere de strafschop toekende. “Op basis van de tv-beelden is er wellicht geen sprake van een overtreding, maar ik kan me goed voorstellen dat hij die strafschop gaf, vanuit zijn positie op het veld.”

Uilenberg is echter wel van mening dat De Bleeckere het schoppen van de Ajacieden Suarez en Luque had moeten bestraffen. “Hij had ze bijvoorbeeld vermanend kunnen aanspreken. Dat deed Dick Jol vorige week ook bij Ajax – Roda JC.” Roda-verdediger Kah ging met zijn eigen doelman Castro op de vuist tijdens de wedstrijd in Amsterdam. “De scheidsrechter heeft echter niets te maken met wat er in de kleedkamers gebeurd.”

opnieuw een topper
De Bleeckere is een scheidsrechter die internationaal hoog staat aangeschreven. Zo noemde FIFA-topman Sepp Blatter de Belg zelfs de beste scheidsrechter ter wereld. Ook na de winterstop zal een Nederlandse topper onder leiding staan van een Belgische scheidsrechter. Wij houden ons hart al vast!! Het valt voor ons in ieder geval niet te rijmen dat Uilenberg aan deze Belgische kwast een goede beoordeling geeft terwijl hij zo’n cruciale blunder maakt!

Bron:Nu.nl

Related posts