Koster wil niets kwijt over Luis Suárez en Albert Luque

Gefronsde wenkbrauwen alom in de Kuip toen bleek dat Ajax-trainer Adrie Koster na de rust Luis Suárez en Albert Luque in de kleedkamer had achtergelaten. De dubbele wissel was geen tactische zet. Koster: “Er is iets gebeurd wat niet door de beugel kan”. In de wandelgangen ging meteen het gerucht dat de twee het met elkaar aan de stok hadden gekregen. “Ik ontken en bevestig niets. Ik zeg hier verder ook niets over. Ik ga ook niet zeggen dat er nog consequenties volgen, dat zou overigens best kunnen”, aldus Koster.

De oefenmeester gaf toe dat de spelers en de wissels hun ploeg ernstig dupeerden. “Ogararu en Van der Wiel konden in de slotfase niet verder, waardoor we met tien man kwamen te staan. Toch heb ik geen spijt van mijn besluit.”

Hedwiges Maduro bevestigde min of meer dat het om een woordenwisseling tussen de twee Spaanstalige Ajacieden zou hebben gegaan. “Maar volgens mij viel het wel mee: Ze zaten naderhand gewoon bij elkaar: Een storm in een glas water”, aldus Maduro.

Voor Koster is de kous hiermee echter niet af. Hij bezint zich over disciplinaire maatregelen tegen de twee.

Related posts