Wie neemt morgen de penalties??

Klaas-Jan Huntelaar was bij Ajax de aangewezen persoon voor de klusjes vanaf elf meter, maar de topscorer van de Eredivisie lijkt de kunst van het penalty verzilveren toch niet zo goed te beheersen. Feit is dat er een nieuwe lijst van strafschopnemers door de technische leiding van Ajax is opgesteld, zo schrijft het Algemeen Dagblad.

Huntelaar miste vorige week in de wedstrijd tegen Roda JC (4-2 winst) een strafschop en faalde eerder al vanaf de stip in het duel met Slavia Praag, toen plaatsing voor de Champions League werd verspeeld. De spits weet niet wie de penalty neemt als Ajax zondag een strafschop krijgt in de Klassieker tegen Feyenoord.

Interim-trainer Adrie Koster weet het inmiddels wel. “Natuurlijk is er over vorige week nagepraat”, zegt de coach in het AD. “Er is een nieuwe volgorde bepaald, maar dat lijstje is nog niet openbaar. Ik was als speler ook geen liefhebber van penalty’s. Ik nam ze ook nooit.” Het Parool meldt dat Huntelaar eerst twijfelde, maar dat hij niet bij voorbaat ‘nee’ zegt als hij op Kosters briefje voorkomt.

Kort nadat hij vorige week tegen Roda JC de bal vanaf de stip hard en hoog over het doel schoot, zei hij dat het misschien tijd zou worden dat iemand anders zich voortaan over de klus zou ontfermen. In Het Parool neemt Huntelaar iets van die woorden terug. “Ik ga niet per se stoppen met het nemen van strafschoppen. Ze worden altijd wel eens gemist.”

Johnny Heitinga zou bovenaan Kosters lijstje kunnen prijken. In het bekerduel met Kozakken Boys, waarbij Huntelaar rust kreeg, schoot de verdediger vanaf de stip strak raak. Ook Albert Luque heeft een goede trap. Koster wil echter niet prijsgeven wie hij heeft aangewezen. “Want de spelers weten het nog niet.”

Bron: Ajaxonline

Meer over de klassieker van aanstaande zondag:
> Van Marwijk dekt zich al in voor nederlaag
> Voorbeschouwing: Alles over De Klassieker feyenoord-Ajax!
> Bokito: Feyenoord’s hoop in bange dagen??
> Voetbalhumor: Het lied van Veijenoord!!
> De Klassieker: 22 oktober 1995: Feyenoord-Ajax 2-4
> Makaay aast op 300ste treffer tegen Ajax
> Feyenoord – Ajax na bijna anderhalf decennium eindelijk weer een echte topper
> Van der Heijden droomt van duel Feyenoord-Ajax
> Feyenoord en Ajax doen oproep aan supporters


Related posts