Van Basten praat in december met KNVB over contractverlenging: ‘Geen contact met Ajax’

Bondscoach Marco van Basten praat in december met de KNVB over mogelijke contractverlenging. “We gaan dan bespreken wat wij willen, wat zij willen en of we doorgaan tot 2010”, aldus Van Basten vrijdag. “Daar komt een beslissing uit. Uit de geluiden die ik totnogtoe hoor, wil de KNVB met mij verder. In januari of februari nemen we een beslissing.”

Het initiatief voor de afspraak ging uit van de KNVB, maar Van Basten houdt er rekening mee dat de negatieve stemming van de afgelopen tijd rond Oranje van invloed kan zijn op de beslissing. “Er was laatst wat onvrede van het publiek. Er moet geen situatie ontstaan als rond Dick Advocat. We moeten kijken hoe het zich ontwikkelt. Laten we eerst de kwalificatie afwachten.”

Van Basten gaat zich na een besluit over zijn toekomst bezighouden met een eventuele nieuwe baan. “In die volgorde. Nee, ik heb geen contact gehad met Ajax.”

Related posts