Oud-Ajax-directeur Oldenhof: ‘Aankoopbeleid is drama en haal Van Gaal en Aissati!’

In de Nieuwe Revu komt voormalig Ajax-directeur Maarten Oldenhof met opvallende uitspraken. “Als we Louis terughalen, verdwijnen onze problemen als sneeuw voor de zon. Jaakke heeft geblunderd toen Van Gaal als technisch directeur in conflict kwam met Koeman. De voorzitter heeft toen helemaal verkeerd gekozen. Hij had die lastige maar o zo waardevolle Van Gaal binnenboord moeten houden.”

“Het is nu al twee jaar zo dat ik naar Alkmaar moet om Ajax-voetbal te kunnen zien. Dan is er toch meer één conclusie mogelijk? Geef ons Louis terug.”

“Ons aankoopbeleid is al jaren een drama. Er worden te veel spelers van dik in de twintig gekocht van subtoppers. Die jongens kunnen zich niet meer aanpassen, doorschakelen naar een hogere versnelling.”

“Voor Sneijder hadden we een vervanger moeten hebben; Aissati. Volgens mij de perfecte nummer 10 voor Ajax. Daar zijn ze te halfslachtig achteraan gegaan. Er is een paar miljoen voor hem geboden, maar voor zo’n speler moet je tien miljoen durven neertellen.”

Related posts