Van Geel: ‘Ajax gaat in de winterstop twee spelers aantrekken’

Ajax zal zich in de winterstop versterken met een centrale verdediger en een creatieve aanvallende middenvelder. Dat meldt Voetbal International deze week. De technische leiding van Ajax heeft deze twee posities als prioriteit aangemerkt. De Amsterdammers willen trachten het verlies van Jaap Stam en Wesley Sneijder op te vangen. “Achterin is het door het wegvallen van Jaap Stam te dun”, zegt technisch directeur Martin van Geel in VI.

“Gregory van der Wiel heeft een prachtige toekomst, maar je kunt van hem niet verlangen dat hij de rest van dit seizoen op dit niveau zonder probleempjes blijft spelen.” Voor de positie in de verdediging had Ajax eerder Branislav Ivanovic op het oog, maar de speler van Lokomotiv Moskou lijkt niet haalbaar.

Aissati?
De zoektocht naar een creatieve middenvelder heeft volgens Van Geel niets te maken met de prestaties van Siem de Jong (18). “Ook over Siem zijn we hartstikke tevreden”, aldus de TD. “Maar hij is natuurlijk geen echte creatieve middenvelder. Zo’n type ontberen we, daarom zijn we op zoek.” Ajax zou geïnteresseerd zijn in de PSV-talenten Ibrahim Afellay en Ismail Aissati. Van Geel wil niet zeggen of hij in de winterse transferperiode Aissati naar Ajax zal proberen te halen. “Daar ga ik niet op in.

Related posts