Van der Heijden droomt van duel Feyenoord-Ajax

De teammanager van Ajax had gezegd dat hij ‘gewoon nette kleren’ moest aantrekken, want een officieel clubkostuum had de 19-jarige Jan-Arie van der Heijden nog niet, toen hij zaterdag te horen kreeg dat hij was opgenomen in de selectie voor de wedstrijd tegen Roda JC. Dus stond Van der Heijden, na zijn officiële debuut, de verzamelde pers te woord in een keurig zwart overhemd.

“Toen ik te horen kreeg dat ik bij de selectie zou zitten, werd ik erg blij van binnen. Dat ik mocht invallen voor Schilder was helemaal fantastisch, dit is een dag om nooit te vergeten. Gelukkig werd ik door iedereen op m’n gemak gesteld, Nee, dat ik niet gescoord heb bij mijn debuut zegt me niet zo veel. Ik gaf de assist voor de 4-2 van Rommedahl en dat is volgens mij net zo belangrijk.”

Gescout op zijn twaalfde doorliep Van der Heijden de hele jeugdopleiding van Ajax. Als trainer van Jong Ajax leerde de huidige interim-trainer Adrie Koster hem de voorbije maanden kennen als een groot talent. “Ik ben geen onbekende van de trainer,” aldus Van der Heijden. “Hij weet wat ik kan. En dat zou een voordeel kunnen zijn. Voor de rest kan ik alleen maar hopen dat ik komend weekend tegen Feyenoord weer bij de selectie zit.”

Bron: Sportweek

Related posts