Feyenoord en Ajax doen oproep aan supporters

In een gezamenlijke oproep op hun eigen websites hebben Ajax en feyenoord vandaag de eigen aanhang verzocht zondag in de onderlinge confrontatie zich te onthouden van kwetsende en beledigende spreekkoren. “Er zijn grenzen aan wat wij toelaatbaar achten”, meldden beide directies in een verklaring. “Gezonde rivaliteit is mooi en hoort bij deze klassieker. Supporters kunnen hun club op allerlei manieren positief steunen en hun stem laten gelden. Maar verwijzingen naar bijvoorbeeld de jodenvervolging of het bombardement op Rotterdam kunnen en willen we niet tolereren.”

De besturen van Ajax en Feyenoord willen de supporters er nadrukkelijk op wijzen dat wanneer zij zich, ondanks dit verzoek, schuldig maken aan kwetsende spreekkoren, de beslissing kan worden genomen om de voetbaltopper de komende vijf jaar zonder bezoekende fans te laten plaatsvinden.

Camera’s
Feyenoord zet bij de Klassieker extra camera’s in en daarnaast zetten beide clubs extra stewards in. Feyenoord en Ajax willen daarmee aanstichters van spreekkoren die niet door de beugel kunnen traceren. ,,Zo’n spreekkoor begint ergens. We gaan er vanuit nu de middelen te hebben om de aanstichters eruit te pikken en achteraf aan te pakken. We schuwen dan ook niet om hier gebruik van te maken.”

Related posts