Bestuur Supportershome alsnog in verweer tegen opgelegde sluiting

Het bestuur van de Stichting Supportershome Ajax heeft besloten alsnog in verweer te gaan tegen de opgelegde sluiting. Het verweerschrift zal deze week nog worden verzonden. Aanvankelijk besloten zij de functies neer te leggen en alleen nog de lopende dingen af wikkelen nadat het supportershome op last van de burgemeester voor onbepaalde tijd gesloten werd.

Hoe juist vanuit het verstand ons besluit ook mag zijn, wij doen onszelf, de beheerders en vooral de vrijwilligers tekort als wij de gevolgen van ons besluit ook niet nog een keer vanuit de gevoelskant zouden bekijken. En natuurlijk ook de supporters voor wie het home in de eerste plaats is bedoeld.

Wij zullen dan ook verzoeken om overleg over de toekomst van het supportershome niet direct naast ons neerleggen. Ook willen wij actief meedenken, maar zullen wel kritisch zijn als het gaat om het dragen van de verantwoording bij gebeurtenissen waarop wij geen directe invloed hebben.

Het is onze overtuiging dat er een direct verband bestaat tussen de sluiting van het huidige home en de toekomstige verhuizing naar een andere locatie. Voor wij dan ook echt in gesprek gaan zal er eerst duidelijkheid moeten zijn over de kansen voor het opheffen van de ons opgelegde sluiting. Voor ons is slechts enkele maanden acceptabel en ook nog financieel te overbruggen.

Het bestuur, beheerders en de vrijwilligers hebben er alles aan gedaan om het supportershome tot een succes te maken en zijn nog altijd overtuigd van het nut en de functie er van. Als eerste stap heeft het bestuur daarom alsnog besloten in verweer te gaan tegen de opgelegde sluiting. Het verweerschrift zal deze week nog worden verzonden.

In afwachting van mogelijke ontwikkelingen gaan wij wel gewoon verder met de noodzakelijke stappen om te komen tot opheffing van de stichting.

Wij houden jullie op de hoogte.

Bestuur Stichting Supportershome Ajax


Zie ook eerdere berichten hierover:
> Sluiting Home noopt bestuur functie neer te leggen
> Cohen sluit opnieuw Supportershome voor onbepaalde tijd

Related posts