Vier aanhoudingen NEC-ongeregeldheden tegen Heerenveen en Roda; nog zestien gezocht

De politie in Amsterdam heeft vier personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij ongeregeldheden tijdens de wedstrijd Ajax-NEC op 20 oktober. Agenten konden hen in de kraag grijpen tijdens de beker- en competitiewedstrijden afgelopen woensdag en zondag van Ajax tegen Heerenveen en Roda JC, liet de politie maandag weten.

Op zaterdagavond 20 oktober probeerden honderden Ajax-fans met geweld de bestuurskamer van Ajax in de Amsterdam ArenA in te nemen. Ze bekogelden agenten daarbij met stenen en andere voorwerpen. De Ajacieden eisten het vertrek van clubvoorzitter John Jaakke omdat ze het niet eens waren met zijn beleid.

Dezelfde avond hield de politie al zeven personen aan. De politie is nu nog op zoek naar zestien andere verdachten. Ze verwacht ook hen snel te kunnen oppakken omdat er goede en herkenbare beelden van hen zijn gemaakt.

Zie eerdere bericht:
Ongeregeldheden en zeven arrestaties na afloop Ajax-NEC

Related posts