Gabri: ‘Koster juiste trainer voor Ajax’

Gabri ontbrak gister tegen Roda JC wegens een schorsing. Zondag is de Spanjaard weer van de partij tijdens de klassieker tegen feyenoord. Gabri begrijpt dat Henk ten Cate Ajax heeft verlaten en koos voor het veldtrainerschap van Chelsea. ‘Dit was een mogelijkheid die hij niet kon laten lopen. Ten Cate was er niet om mijn handje vast te houden. Het is logisch dat ik een speciale band met hem heb. Ik heb vijf jaar lang – bij Barcelona en Ajax – intensief met hem samengewerkt.’

Voordat Adrie Koster de taken van Ten Cate overnam kende de Catalaan de trainer niet. ‘Hij is een goede trainer met een duidelijke visie, speelt ook 4-3-3. Ik denk dat hij de juiste persoon is voor ons. Hij voelt aan dat de groep behoefte heeft aan rust,’ aldus Gabriel García de la Torre tegenover Ajax Life.

‘Ik kwam naar Ajax om Champions League te spelen, dat was mijn droom. Nu dat niet is gelukt, blijf ik er niet de hele tijd bij stilstaan. Ik weet dat we hebben gefaald, maar ik kijk liever vooruit, naar wat nog te winnen is,’ zegt Gabri in het blad van de supportersvereniging van Ajax. ‘Het belangrijkste is nu dat Ajax kampioen wordt. Dat is de enige manier om uit die vicieuze cirkel te komen.’

Related posts