Ajax pakt koppositie na zwaar bevochten zege op Roda: 4-2

Ajax heeft optimaal geprofiteerd van de misstap, gister van P$v. Ajax versloeg in eigen huis Roda JC met 4-2, wat de ploeg van interim-coach Adrie Koster aan kop van de Eredivisie brengt. Vooral de manier waarop de winst tot stand kwam was alle complimenten waard: Ajax vocht voor iedere meter. Mede ook door een volledig los gekomen Luque en uitstekend spel van de tal van eigen jeugdspelers, waaronder de debuterende Jan-Arie van Heijden, leek er eindelijk een hecht team te staan. Bij Ajax stonden vandaag maar liefst zeven zelf opgeleide spelers in de basis.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Goed was het spel lang niet altijd en Ajax had het ook soms aardig lastig maar de ploeg knokte en werkte naar hartelust en dat sloeg ook over op de tribune waar de ploeg eindelijk weer hartstochtelijk werd toegeschreeuwd. Roda JC begon zonder angst en speelde gewoon met drie spitsen. Vooral voor rust wisten de Limburgers veel gevaar voor het doel van de herstelde Maarten Stekelenburg te stichten.

Het was echter Ajax dat op voorsprong kwam, dankzij topscorer Klaas Jan Huntelaar. De spits promoveerde een goede voorzet van George Ogararu tot doelpunt: 1-0. Vijf minuten voor rust kwam Roda toch langszij. Doelpuntenmaker was Roland Lamah, die zich eerder in de wedstrijd de hoon van het publiek op de hals haalde door enkele grove overtredingen. Toch ging Ajax rusten met een voorsprong, toen Luis Súarez vlak voor rust voor de 2-1 aantekende.

In de eerste minuut van de tweede helft sloeg Ajax opnieuw toe: Suarez profiteerde van slordig verdedigen aan Roda-kant en de Uruguayaan bediende Albert Luque: 3-1. Na die treffer verzuimde Ajax diverse malen de wedstrijd definitef in het slot te gooien. Tien minuten voor tijd werd Súarez door Ka vastgepakt en scheidsrechter Dick Jol wees resoluut naar de stip. Huntelaar schoot het buitenkansje echter huizenhoog over. De daarop volgende 3-2 van Anouar Hadouir zorgde nog voor veel spanning, maar Ajax had het slotakkoord in de naam van Dennis Rommedahl. De Deen maakte een goede pass van debutant Jan Arie van der Heijden knap af: 4-2.

Ajax-Roda JC 4-2 (2-1)
22. Huntelaar (’22)
38. Lamah (’38)
42. Suarez (’42)
46. Luque (’46)
76. Hadouir (’76)
89. Rommedahl (’89)

Opmerkelijk: (’81) Huntelaar mist penalty
Scheidsrechter: Jol
Toeschouwers: 48621
Kaarten: Geel: Lamah, Cissé (Roda)

Opstelling Ajax:
Maarten Stekelenburg, George Ogararu, John Heitinga, Gregory Van der Wiel, Jan Vertonghen, Siem de Jong, Hedwiges Maduro, Robbert Schilder (’66 Jan-Arie Van der Heijden), Albert Luque (’75 Dennis Rommedahl), Klaas-Jan Huntelaar, Luis Suarez

Opstelling Roda JC:
Castro, Sonkaya, De Fauw, Kah (’82 Saeijs), De Jong (’46 Bodor), Tioté, Hadouir, Meeuwis, Cissé, Oper, Lamah (’68 Yulu Matondo)

Later meer…

Related posts