Niet Donald maar Bakircioglu in de basis tegen Roda JC

Niet Mitchell Donald, maar Kennedy Bakircioglu is zondag waarschijnlijk de vervanger van Gabri in de thuiswedstrijd tegen Roda JC. Dat meldt althans AD Sportwereld. Gabri is geschorst voor het duel met de Limburgers, omdat hij vorige week tegen FC Utrecht (0-1 winst) een vierde gele kaart kreeg. Wie hem op het middenveld vervangt, wilde trainer Adrie Koster niet zeggen

De weer fitte Kenny Bakircioglu is volgens het AD de meest aangewezen persoon, omdat Koster zijn elftal niet graag door elkaar husselt. De andere middenvelders blijven in dat geval Hedwiges Maduro en Siem de Jong. Een andere optie zou Mitchell Donald zijn, die in de Eredivisie nog niet speelde in de hoofdmacht van Ajax.

Koster kent hem goed uit zijn periode als coach van Jong Ajax, waar hij de boomlange Amsterdammer vaak als spits inzette. Dat was op verzoek van Henk ten Cate, toen nog hoofdtrainer bij Ajax. Koster ziet in Donald meer een middenvelder. “En ik zal niet schromen hem in te brengen als de situatie daar om vraagt”, aldus de oefenmeester.

Related posts