Stekelenburg weer onder de lat zondag tegen Roda JC

Ajax kan komende zondag tegen Roda JC weer beschikken over doelman Maarten Stekelenburg. De international brak in de competitiewedstrijd tegen NEC een vinger, maar is weer helemaal fit. Het herstel van Urby Emmanuelson vergt nog twee tot vier weken. De verdediger liep tegen FC Utrecht een knieblessure op.

Koster kan tegen Roda ook niet beschikken over de geschorste Gabri. De grote vraag in Amsterdam is dan ook hoe die positie op het middenveld gaat worden ingevuld. ,,Ik wil zo min mogelijk wijzigingen aanbrengen in de ploeg, maar soms word je daar door omstandigheden toe gedwongen”, aldus de interim-trainer op de persconferentie. Wat betreft aanstaande zondag, ziet hij in Roda een taaie ploeg. ,,Ze zijn zowel conditioneel als fysiek sterk. Het wordt een lastige wedstrijd.”

Wanneer Leonardo weer speelminuten gaat maken, is nog onduidelijk. De Braziliaanse aanvaller heeft al wel weer meegetraind met de beloftes.

Related posts