Ajax mogelijk met Donald tegen ‘lastig’ Roda

Ajax staat, na de duels tegen FC Utrecht en SC Heerenveen, komende zondag opnieuw voor een zware klus. De ploeg neemt het thuis op tegen Roda JC, een tegenstander die door coach Adrie Koster omschreven wordt als ‘lastig’. “Ze zijn fysiek sterk achterin en conditioneel goed. Dat zag je afgelopen dinsdag in de bekerwedstrijd tegen De Graafschap ook, waarin ze in de eindfase de overwinning pakten. Ik vermoed dat wij alle zeilen moeten bijzetten om die horde te nemen.”

Ajax kan tegen Roda niet beschikken over onder meer Urby Emanuelson en de geschorste Gabri. “Ik heb in grote lijnen al in mijn hoofd hoe ik Gabri wil vervangen. De insteek is daarbij dat het elftal zo min mogelijk wijzigt. Dat zou altijd je insteek moeten zijn, vind ik. Een verdediger vervang je door een verdediger, een middenvelder door een middenvelder en een aanvaller door een aanvaller. Hoewel ik de grote lijnen in mijn hoofd heb, moet ik er nog wel verder over nadenken. Een optie zou Mitchell Donald kunnen zijn, maar of ik voor hem kies, hangt ook af van de tegenstander.” Een andere optie die Koster heeft is Robbert Schilder, die ook al inviel tegen SC Heerenveen afgelopen woensdag. Het middenveld zou dan bestaan uit Schilder, Maduro, De Jong.

Overigens hoopt Koster op korte termijn ook weer over aanvaller Leonardo te kunnen beschikken. “Hij traint volop mee met de beloften. Sinds kort doet hij ook de partijen mee. Voordat hij echter terug is bij de selectie, moet hij ook nog wedstrijden met het Beloftenteam hebben gespeeld en daar is nog geen datum voor vastgesteld”, zegt de Zeeuw op de officiële website van Ajax.

Koster kan in ieder geval weer een beroep doen op Maarten Stekelenburg: ,,Ja, Maarten kan zondag spelen, hij heeft de trainingen goed doorstaan en verdedigt zondag weer het Ajax-doel’, aldus Koster.’

Terugblikkend op het bekerduel tegen Heerenveen meldde Koster: ,,De eerste helft was goed. We maakten twee goede goals uit spelhervattingen; we hebben hierop getraind omdat dode spelsituaties een wedstrijd kunnen openbreken als het niet loopt. De tweede helft was minder: op positioneel gebied was het niet zo goed en ook het onder drukzetten van de tegenstander en de afronding konden beter.” Met Feyenoord uit ruimschoots op de kalender, willen we vertrouwen opbouwen. Komende zondag gaat dat gebeuren.

De hele persconferentie is hier te beluisteren. (Bron: SVAjax)

Related posts