‘Alves niet naar Ajax of AZ maar voor twintig miljoen naar Manchester City’

Afonso Alves lijkt zijn felbegeerde lucratieve transfer binnen te hebben. Niet Ajax of AZ, maar Manchester City wordt zijn volgende bestemming, zo meldt De Telegraaf zojuist. Volgens die krant heeft SC Heerenveen een principeakkoord bereikt met de Engelse club. Manchester City zou een bedrag van twintig miljoen euro over hebben voor de Braziliaanse international, terwijl voormalig Heerenveen-speler Georgios Samaras mogelijk in de transfer wordt betrokken.

Heerenveen-directeur Yme Kuiper wenst (nog) niet te reageren op de berichtgeving rondom Alves. “Kennelijk is de geruchtenmachine over Alves weer op gang gekomen. Ons beleid is dat we niet op geruchten reageren en dat blijft zo”, aldus Kuiper op de officiële website van de Friezen.

Alves aast al sinds afgelopen zomer op een vertrek bij SC Heerenveen. Vanwege zijn 34 competitiedoelpunten in 31 wedstrijden en het feit dat hij door bondscoach Dunga bij de Braziliaanse nationale selectie werd gehaald, dacht de 26-jarige spits sterk te staan. Heerenveen werkte echter niet zonder meer mee aan een transfer.

Met name AZ dacht goede papieren te hebben Alves in te lijven, maar bereikte geen overeenstemming met Heerenveen. Bij Ajax circuleert de naam van Alves als opvolger voor Klaas Jan Huntelaar. Uit frustratie over het mislopen van een transfer meldde Alves zich te laat voor de voorbereiding en keerde hij later ook nog een keer te laat terug van interlandverplichtingen.

Eenmaal in genade aangenomen, scoorde Alves er weer lustig op los voor Heerenveen. In vier duels was het alweer tien keer raak, met als hoogtepunt zijn zeven treffers tegen Heracles Almelo. Gisteravond stond de Braziliaan echter, zoals opvallend altijd het geval is tegen Ajax, droog.

Related posts