Ajax verdient in bekertoernooi langs Heerenveen: 3-1

Met interimcoach Adrie Koster op de bank werd SC Heerenveen woensdagavond de weg naar de laatste zestien van het bekertoernooi versperd. Ajax speelde, vooral de eerste helft, redelijk goed voetbal en won uiteindelijk verdient: 3-1.

Het ‘nieuwe Ajax’ onder Adri Koster kent, wellicht ook noodgedwongen door blessures veel jongelingen uit de eigen jeugd in de basis. Tegen Heerenveen startte Jan Vertonghen als linksback, als vervanger van de geblesseerde Urby Emanuelson. Hij vervulde die rol naar behoren en onderscheidde zich met een aantal prachtige trappen over meer dan veertig meter. Ook Siem de Jong maakte weer deel uit van de basisformatie van de bekerwinnaar. Koster werkte als coach van Jong Ajax een paar maanden met de creatieve middenvelder en is vast van plan om de pas achttienjarige speler tot de winterstop, wanneer de transfermarkt weer open gaat, zo veel mogelijk speeltijd te gunnen. Gregory van der Wiel bewees tegen Heerenveen opnieuw dat hij klaar is voor de volgende stap in zijn loopbaan. De tengere Amsterdammers is pas negentien jaar en maar 1,72 meter lang. Hij vormde samen met de ook nog maar 23-jarige John Heitinga een betrouwbaar centraal verdedigingsduo.


Het vakje met Friezen


Verbeek bekijkt Zuid


En daar heb je Johnny weer met zijn ruikertjes!
Eerbetoon van Vak410


Albert Luque maakt een steeds betere indruk


Overzicht van een vrij lege ArenA


Wave op de tweede ring!


Heitinga reageert het snelst na een vrije trap van Huntelaar: 1-0


Alves stond weer droog


Suarez speelde een goede eerste helft maar viel daarna terug. Zijn vervanger Rommedahl deed het behoorlijk
Op naar de volgende ronde!

Eigen jeugd
Neem naast de hierboven genoemde spelers ook nog Hedwiges Maduro en invaller Robbert Schilder en er staan toch maar even zes spelers uit de eigen jeugdopleiding in het veld en dan te bedenken dat de geblesseerde Vermaelen en Emanuelson daar ook nog bij horen!

Een vrije schop van Klaas-Jan Huntelaar leidde de 1-0 in: via de kluts en via Heerenveen-goalie Brian Vandenbussche kwam de bal voor de voeten van John Heitinga: 1-0. Ook het tweede doelpunt kwam, binnen een half uur, uit een spelhervatting: Albert Luque schoot een vrije trap richting tweede paal. Hedwiges Maduro wist de voorzet op waarde te schatten: 2-0.

Alves
Heerenveenspits Afonso Alves had enkele kansen maar tegen Ajax wil het op een of andere manier nooit lukken met de Braziliaan. Zowel in de competitie als in de play-offs bleef Alves opnieuw tegen de Amsterdammers droog staan. Ook een uitstekende kopkans in het begin van de tweede helft was niet aan de topscorer van de eredivisie besteed. Medekoploper bij de topscorers, Klaas-Jan Huntelaar, wist aan de andere kant wél raak te schieten. De Ajaxspits kon redelijk eenvoudig de 3-0 binnentikken op aangeven van Dennis Rommedahl.

Michael Bradley gaf vijf minuten later de score een iets draaglijker aanzien voor de Friezen: 3-1. Ajax verzuimde daarna verder uit te lopen omdat Rommedahl, Huntelaar en de ingevallen Bakircioglu te veel oog hadden voor eigen succes.

Donderdagavond zal na afloop van het bekerduel Feyenoord – FC Groningen geloot worden bij RTL voor de volgende ronde van de beker.De 1-0 van HeitingaDe 2-0 van MaduroDe 3-0 van Huntelaar

Ajax – SC Heerenveen 3-1 (2-0)
8. Heitinga 1-0
29. Maduro 2-0
67. Huntelaar 3-0
72. Bradley 3-1
Scheidsrechter: Bossen
Toeschouwers: 18724
Kaarten: Geel: Gabri (Ajax) en Bradley (SC Heerenveen).

Opstelling Ajax:
Dennis Gentenaar, George Ogararu, John Heitinga, Gregory Van der Wiel, Jan Vertonghen, Gabri, Hedwiges Maduro, Siem de Jong (’78 Robbert Schilder), Albert Luque (’71 Kennedy Bakircioglu), Klaas-Jan Huntelaar, Luis Suarez (’60 Dennis Rommedahl)

Opstelling sc Heerenveen:
Vandenbussche, Zuiverloon (’69 Matusiak), Bak Nielsen, Breuer, Dingsdag (’46 Sulejman), Bradley, Poulsen (’46 Beerens), Roorda, Sibon, Pranjic, Alves

Related posts