AFCA Supportersclub: ‘Kritisch naar de club, maar ook naar onszelf!’

De afgelopen tijd zijn wij Ajacieden niet bespaard gebleven aan allerlei negatieve ontwikkelingen rondom onze club. Het vroegtijdige vertrek van Wesley Sneijder, Ryan Babel en Kenneth Perez, waarmee we behoorlijk aan kwaliteit hebben ingeleverd. Het wederom niet behalen van de Champions League, de uitschakeling in de eerste ronde UEFA-cup, het vertrek van Henk ten Cate en deze week het vroegtijdige afscheid van onze aanvoerder Jaap Stam.

In de Nederlandse competitie kunnen wij al jaren niet meer overtuigen. Ook het vertoonde spel is voor ons allen een punt van zorg. Aangezien het geen incident meer is maar een structureel probleem, kan je concluderen dat het beleid van onze club niet deugt. De AFCA Supportersclub is van mening, dat de beleidsbepalers binnen Ajax hiervoor verantwoordelijk zijn. Wij als belangenorganisatie van Ajax-supporters hebben ons hier dan ook kritisch over uitgesproken. Niet omdat wij dat zo leuk vinden, want wij zien liever ook dat het allemaal goed gaat met onze club.

Maar we zijn niet alleen kritisch naar de beleidsbepalers van onze club, maar ook naar onszelf als supporters. Het feit dat spelers aangeven liever uit dan thuis in de arena te voetballen is een zorgelijk signaal. Iets wat wij ons als supporters mogen aantrekken. Het uitpubliek staat doorgaans meer achter de ploeg, dan het thuispubliek. Het uitfluiten van eigen spelers en daardoor een negatieve sfeer in het stadion is voor velen een doorn in het oog. Een cultuur die sinds het bestaan van de arena erin is geslopen. Dat het Amsterdamse publiek altijd kritisch is, is langzamerhand een slap excuus. Wij Ajacieden zullen er met z’n allen aan moeten werken om de cultuur in het stadion op een positieve manier te veranderen.

De AFCA Supportersclub wil hierin het initiatief nemen en is bezig met de voorbereiding van een grootscheepse campagne. Doel van de campagne is om alle Ajacieden bewust te maken van het feit dat we er met z’n allen iets aan moeten doen om een optimale sfeer in het stadion te krijgen. Een sfeer waarin spelers graag thuis in eigen stadion spelen en we daadwerkelijk weer thuisvoordeel hebben. Het uitfluiten van eigen spelers moet uit het stadion worden verbannen. Wij hebben alle Ajax-supporters hierbij nodig; samen moeten we het doen. Veranderen begint bij jezelf !

AFCA Supportersclub

Related posts