Koster wil in de winterstop vervanger voor Stam halen

Adrie Koster pleit ervoor dat Ajax in de winterstop een opvolger voor de gestopte Jaap Stam aantrekt. Dat zei de interim-coach maandag in het programma FC Godenzonen van AT5. Koster noemde het wegvallen van Stam een groot verlies voor Ajax. “Er valt natuurlijk wel wat weg en dat moet toch worden opgevangen”, sprak hij realistisch. Door het besluit van Stam raakt Koster zijn aanvoerder én zijn belangrijkste verdediger kwijt.

“Ik vind dit wel een aderlating. We zullen trachten om er zo goed mogelijk mee om te gaan. Het wordt nu namelijk wel wat dunnetjes achterin.” De coach ging ook in op de theatrale valpartijen van Luis Suárez. “Ik denk dat het een beetje cultuur is. De achtergrond speelt een rol, maar je moet het ook niet gaan overdrijven. We hebben het er met hem over gehad, want dit heeft op een bepaald moment geen zin meer. Dan krijg je nooit meer een penalty, zelfs niet als het een zuivere is.”


Het zal zelden voorkomen dat er geapplaudisseerd wordt in de perskamer. Waarschijnlijk nooit. Maar maandag kwam het vanzelf. Hier nam een groot speler en dito mens afscheid van het betaalde voetbal.


Jaap stam verlaat voor de laatste keer als speler van Ajax de ArenA. Het ga je goed Jaap!

Related posts