‘Feyenoord ondanks hulp Ajax niet welkom in nieuwe ‘G40”

De Spaanse krant El Pais heeft dinsdag een geheime lijst gepubliceerd met daarop alle clubs die de nieuwe G14, een eliteclub van Europese topclubs, gaan vormen. In tegenstelling tot eerdere officiele berichten behoort Feyenoord niet tot deze lijst. Ajax en PSV zijn volgens de doorgaans betrouwbare Spaanse krant wel opgenomen in deze nieuwe ‘G40’.

In september werd nog bekend gemaakt dat Feyenoord zich mocht verheugen op een uitnodiging van de G14, die met een grotere ledenlijst meer zeggenschap binnen de UEFA willen krijgen. De clubs die aanmerking komen voor een lidmaatschap van de G14, moeten de laatste vijf jaar aansprekende resultaten in de nationale competitie hebben gehad. Op dit moment bestaat de lijst uit achttien topclubs, Ajax en PSV zitten er al bij. De Amsterdamse club zou bij de G14 gelobbyed hebben om Feyenoord ook in de club op te nemen. Deze poging lijkt dus mislukt. Spanje, Italië, Engeland, Frankrijk en Duitsland zijn in de lijst, waar in totaal veertig clubs op staan, met vier clubs het beste vertegenwoordigd.

De volledige lijst:
Real Madrid, FC Barcelona, Valencia CF, Sevilla FC, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Internazionale, AC Milan, Roma, Juventus, Olympique Lyon, Olympique Marseille, AS Monaco, Paris Saint-Germain, Bayern München, Werder Bremen, Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund, Porto, Benfica, PSV, Ajax, Steaua Boekarest, CSKA Moskou, Celtic, Dinamo Kiev, Anderlecht, Sparta Praag, Fenerbahce, Olympiakos, Levski Sofía, Fc Basel, Maccabi Haifa, Rosenborg, Rode Ster, FC Kopenhagen, Austria Wien en Wisla Krakau.

Related posts