JAAP STAM BEEINDIGT PER DIRECT CARRIERE!

Jaap Stam stopt per direct met voetballen, zo meldt HIERDe Telegraaf zojuist. De 35-jarige Stam zal vanmiddag om 13.15 uur in de Amsterdam ArenA zijn besluit toelichten tijdens een ingelaste persconferentie.

Vanochtend maakte Ajax plots bekend dat vanmiddag om 13.15 uur een persconferentie wordt gehouden. Technisch directeur Martin van Geel zal een aankondiging doen, waarover de club vanmorgen nog geen mededelingen wilde doen. Even na 11 uur werd dus duidelijk dat het gaat om Jaap Stam, die zijn afscheid per direct zal aankondigen.

Stam maakte aan het begin van vorig seizoen de overstap van AC Milan naar Ajax, waar hij hoopte nog wat successen te kunnen vieren. Tot twee keer toe liep hij echter de Champions League mis en dit seizoen zelfs ook de groepsfase van de UEFA Cup. Daarnaast had Stam last van verschillende blessures waardoor zijn tijd in Amsterdam hem niet bracht wat hij gehoopt had en hij nu dus een punt zet achter zijn actieve loopbaan.

Stam kwam in zijn carriere 67 keer uit voor het Nederlands elftal, waarmee hij op het WK van 1998 de halve finale haalde, een prestatie die hij in 2000 op het EK in eigen land herhaalde. In 1992 maakte Stam zijn debuut in het betaald voetbal bij FC Zwolle en via Cambuur en Willem II kwam hij in 1996 bij PSV terecht waar hij in 1997 kampioen van Nederland werd. De volgende stap voor ‘de rots van Kampen’ was een Europese topclub en dit zou Manchester United worden. Als ‘Mancunian’ won Stam in 1999 zijn eerste en enige Champions League.

Na een probleem met manager Ferguson vervolgde Stam in 2001 zijn carriere bij het Italiaanse Lazio Roma. AC Milan nam hem in 2004 over van de Romeinen, maar een kampioenschap zou hij in Italie niet vieren. In 2006 maakte Stam bekend de trainingskampen in de Serie A beu te zijn en weer terug te willen naar Nederland. Ajax hapte meteen toe en legde Stam vast tot medio 2008, maar de laatste maanden van zijn contract dient de stoere verdediger dus niet uit.

Later uiteraard meer over de persconferentie!…


Jaap Stam had vaak te kampen met blessures, zoals op de foto hierboven tijdens de laatste Feyenoord-Ajax als hij na een botsing met Charisteas er ook geblesseerd af moet

Related posts