Ajax moeizaam maar verdient naar winst op en in Utrecht: 0-1

Klaas-Jan Huntelaar heeft Ajax zondag naar een moeizame maar zeer verdiende 0-1 zege bij FC Utrecht geschoten. De spits rondde in de 68ste minuut een snelle Amsterdamse counter af. Ajax bleef daarmee voor de dertiende opeenvolgende keer ongeslagen in uitduels.

Ajax begon furieus aan de wedstrijd en kreeg binnen vijf minuten drie grote kansen. Dennis Rommedahl raakte nog de lat. Ook daarna had Ajax de betere mogelijkheden, maar een goal bleef uit. Bij beide teams haakte in de eerste helft een speler geblesseerd af. Ajacied Urby Emanuelson ging in de 27ste minuut naar de kant en even later volgde Utrechter Lucian Sânmartean.

Ook in de tweede helft bleef Ajax de beste ploeg. Op de doeltreffende aanval van Ajax had Utrecht in de 68ste minuut uiteindelijk geen antwoord. Invaller Luque bediende Huntelaar die zijn tiende goal van dit eredivisieseizoen maakte en Ajax dus uiteindelijk de zege bracht: 0-1.

Bommetje Grandel
De Utrecht-aanhang probeerde vlak voor tijd het vuurtje letterlijk nog wat op te stoken. Kennelijk is men de eigen doelman; Grandel, zo erg beu dat men besloot hem een bommetje onder de neus te gooien. De doelman moest voor dit kadootje van de eigen aanhang enige tijd verzorgt worden. Klasse jongens: Bombardeer je eigen doelman! Dat noem ik nog eens achter je club staan!


Onder politiebegeleiding door het Utrechtse (Foto: Ajaxpride-De Brouwer


Stadion Galgenwaard (Foto: Ajaxpride-De Brouwer)


Het uitvak (Foto: Ajaxpride-De Brouwer)


(Foto: Ajaxpride-De Brouwer)


(Foto: Ajaxpride-De Brouwer)


(Foto: Ajaxpride-De Brouwer)
Ja knulletjes; jullie staan er leuk op! (Foto: Ajaxpride-De Brouwer)
Hoe dom kun je zijn?: Utrecht-fans gooien een bommetje naar hun eigen doelman!Vreugde na het eindsignaal(Foto: Ajaxpride-De Brouwer)


Met drie punten op zak weer terug naar huis (Foto: Ajaxpride-De Brouwer)

Schorsing Gabri
Gabri zal het volgende competitieduel van Ajax moeten missen. De Spanjaard liep tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen op. De middenvelder kan daarom een automatische schorsing voor een competitieduel tegemoet zien. Hij mist het thuisduel van volgende week tegen Roda JC. De wedstrijd daarna tegen Feyenoord is hij er dus zeker wel bij.

Koster: Groep is gretig
Adrie Koster toonde zich na afloop tevreden:. ‘Na alle misère is dit een heel goed antwoord, dit is echt een opsteker. Er stond een collectief vandaag. Ik denk dat juist dat de grootste winst is van vandaag. Deze groep is gretig en wil iedere wedstrijd alles geven. Vorige week kon ik in de aanloop van het thuisduel met NEC slechts een keer met deze jongens trainen. Daardoor konden we geen goede afspraken maken. Nu hebben we de hele week naar dit duel toegewerkt. Dat leverde een goede wedstrijd en een zege op.’ Woensdag wacht nu SC Heerenveen in de strijd om de KNVB-beker, waarna de Amsterdammers het volgende week thuis opnemen tegen Roda JC. ‘Het kan natuurlijk nog veel beter,’ realiseerde Koster zich zondag.

Related posts