Van Geel staat achter aankopen Colin en Delorge, ontkent met klem verdeeldheid

Martin van Geel heeft de spelers van Ajax danwel verboden langer dan tien minuten te praten met de pers (zie eerdere bericht), zelf lult hij in De Telegraaf er aardig op los. Zo ontkent hij met klem dat er verdeeldheid bij Ajax zou zijn geweest over de aan te trekken spelers. Volgens hem zou er altijd overeenstemming zijn geweest tussen Ten Cate en hem over de te halen spelers.

Om dat aan te tonen geeft hij aan nog steeds achter de komst van Colin en Delorge te staan. In de media gingen verhalen de ronde dat Ten Cate die er doorheen had gedrukt. “Je moet wel beseffen dat we een tweede, misschien zelfs derde rechtsback zochten, want achter George Ogararu kan John Heitinga daar ook uit de voeten. We hebben Emanuel Boakye, die op huurbasis bij Heracles speelde, afgezet tegen Colin. Henk zei: ’Ik heb jaren met Colin gewerkt. Geloof me, die is echt beter.’ Omdat we Boakye konden verkopen en voor Colin nog minder moesten betalen, hebben we het gedaan.”

Uitstekend gedaan!
“Eigenlijk heeft Delorge het uitstekend gedaan. Ingevallen tegen De Graafschap en VVV met doelpunten en assists. Tegen Heerenveen in de basis gestaan en goed gespeeld. Europees niet verzaakt. En dat allemaal met een gekwetste achillespees. Delorge is 26 en in de kracht van zijn leven. Ik ben ervan overtuigd dat hij een nuttige speler gaat worden. Om hem na iets meer dan vier wedstrijden af te branden, vind ik echt schandalig.”

Related posts