Van Geel geeft namen vrij die op verlanglijstje stonden: o.a Kanu, Castelen en Hartson

Dennis Rommedahl werd in de periode Henk ten Cate plotseling naar Amsterdam gehaald. De Telegraaf vroeg Ajax’ technisch directeur Martin van Geel of Ten Cate wel achter de komst stond: “Voor de drie posities voorin hadden we drie kandidaten. Op nummer 9: Urzaiz, John Hartson en Nwankwo Kanu. Op nummer 11: Luis Suárez, Albert Luque en Albert Riera. En op nummer 7: Rommedahl, Xabi Prieto en Romeo Castelen”, zo licht Van Geel toe.

“We zochten een tweede rechtsbuiten achter Kennedy. Deze lijst kwam voort uit het topoverleg met bestuur, directie, hoofdtrainer en technisch adviseur op 6 juli. Dat gesprek is genotuleerd, dus daar kan helemaal geen misverstand over bestaan.”

Bericht Kanu
Van Geel wilde niet bevestigen dat er met Kanu ook daadwerkelijk een gesprek heeft plaats gevonden, zoals wij uit betrouwbare bron destijds wisten te melden (zie bericht) maar dat toen door bijna niemand serieus werd genomen.

Related posts