‘Jaakke haalt de kerst maar vertrekt tussen Pasen en Pinksteren’

John Jaakke zal later dit seizoen vertrekken als voorzitter van Ajax. Die voorspelling doet Hugo Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad. De journalist stelt dat de preses voorlopig nog even zal blijven zitten, maar in het voorjaar van 2008 zal Jaakke vermoedelijk zijn biezen moeten pakken volgens Borst. “Het spel is op de wagen. De kerst haalt hij nog wel, maar tussen Pasen en Pinksteren komt de aankondiging dat hij vertrekt.”

De columnist is van mening dat Jaakke als Ajax-bestuurder tekort is geschoten. “Welke filantropen gaan er zitting nemen in de door de ledenraad geëiste onderzoekscommissie?”, vraagt Borst zich af. “Gelukkig werd de suggestie van Jaakke om die commissieleden zelf te benoemen verworpen. Maar dát bedoel ik nou. Zegt dat niet alles! Er wordt onderzoek gedaan omdat je er ogenschijnlijk niet veel van hebt gebakken – en dan proberen om die commissie zelf te mogen vullen. Weg met die arrogante man en zijn gevolg.”

“Waarom? Jaakke offerde in 2004 de man met visie (Van Gaal) voor de man die zijn langste tijd gehad had (Koeman). Jaakke speelde maanden een vies spel met trainer Blind. Jaakke vergoelijkte (‘We zijn geen koorknapenvereniging’) raspaard Sneijder die zich had vergaloppeerd (blinde tyfushond). En nog veel meer.”

“Het spel is op de wagen. De kerst haalt hij nog wel, maar tussen Pasen en Pinksteren komt de aankondiging dat hij vertrekt…”

Related posts