Voorstel Fontein afgeserveerd: Amateurclubs blijven in beker

In zijn wekelijkse column op de website van de KNVB heeft Henk Kesler laten weten dat de amateurclubs niet hoeven te vrezen voor hun plaats in het toernooi om de KNVB-beker. Kesler reageert hiermee op eerdere berichten dat Ajax, middels Maarten Fontein van mening was dat de amateurclubs moesten verdwijnen uit het bekertoernooi (zie bericht). Fontein zou met het idee willen voorkomen dat betaald voetbalorganisaties mogelijk in een vroegtijdig stadium zouden kunnen worden uitgeschakeld. Ajax zelf ontsnapte onlangs in de bekerstrijd bij Kozakken Boys aan uitschakeling.

Kesler: ,,Ik heb inmiddels van Ajax begrepen dat de zaak wat genuanceerder ligt. Ik kan onze vrienden uit het amateurvoetbal sowieso geruststellen. Het bekertoernooi is een bondsaangelegenheid, waarin ook amateurs reglementair vertegenwoordigd zijn. Dat zal overigens ook in de toekomst zo blijven.”

Related posts