Ajax zonder Stam, Stekelenburg en Luque tegen FC Utrecht

Ajax moet het zondag in de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht stellen zonder Maarten Stekelenburg, Albert Luque en Jaap Stam. Stekelenburg heeft nog te veel last van een gebroken vinger, een blessure die de doelman opliep in de wedstrijd tegen NEC (0-0). Stam ontbreekt wegens familieomstandigheden. Ook voor Albert Luque komt het duel in Stadion Galgenwaard te vroeg. De Spanjaard liep afgelopen woensdag een spierblessure op. Ook voor de Spanjaard komt de wedstrijd in Utrecht waarschijnlijk te vroeg. Met deze blessure acht de technische staf het onverstandig om extra risico te nemen.

Trainer Adri Koster kan verder niet beschikken over de geblesseerden Edgar Davids (scheenbeen), Leonardo (kruisband), Edgar Manucharyan (lies), Nicolae Mitea (enkel), Thomas Vermaelen (enkel) en Laurent Delorge (achillespees). Kennedy Bakircioglu trainde vrijdag weer mee met de groep, maar is nog niet fit genoeg om in actie te komen. De Zweed is herstellende van een buikspierblessure. Robbert Schilder is vanwege zijn rode kaart bij Jong Ajax geschorst.

Filmpje: AT5

Related posts