Ajax: Relschoppers krijgen maximaal stadionverbod; ‘Ajax is niet van hen!’

Afgelopen weekend braken na afloop van het duel Ajax-NEC buiten het stadion ongeregeldheden uit, waarbij relschoppers politie te lijf gingen. Enkele politieagenten liepen daarbij verwondingen op. Ook paarden moesten het ontgelden. De politiepaarden werden bekogeld met stenen.

Ajax heeft laten weten het hier niet bij te laten zitten. Verwacht wordt dat de politie de hoofddaders snel in de boeien heeft. Wanneer ook Ajax weet welke personen het zijn, kunnen deze relschoppers rekenen op een maximaal stadionverbod, zo laat de club weten. Ajax benadrukt, enigzins verwijzend naar de kreet die in supporterskringen veelvuldig gebruikt wordt ‘Ajax is van ons!’, dat deze relschoppers geen supporters zijn in de ogen van Ajax: “Ajax is niet van hen. Wij betreuren dat mens en dier het slachtoffer er van zijn.”

Related posts