Jol beschikbaar voor Ajax: Opgestapt bij Tottenham Hotspur’

Volgens de BBC en diverse kwaliteitskranten, zoals The Times, heeft Tottenham Hotspur-coach Jol voorafgaand aan het duel tegen Getafe, dat resulteerde in een 1-2 nederlaag in eigen huis vanavond, ingestemd met een afkoopsom van 4 miljoen pond voor een direct vertrek. De Spaanse coach Ramos van Sevilla zou Jol komende zomer of wellicht al tussentijds gaan opvolgen bij de Spurs.

Al langere tijd stond de positie van Martin Jol bij Tottenham Hotspur op de tocht. Jol mocht voor aanvang van dit seizoen tientallen miljoenen investeren maar tot dusverre vielen de resultaten erg tegen. Na tien wedstrijden staan The Spurs op een beschamende achttiende plek van de ranglijst. De formatie van Jol boekte tot dusver slechts een overwinning: Alleen het gepromoveerde Derby County was niet in staat om Tottenham Hotspur pijn te doen (4-0).

Naar Ajax?
Jol werd eerder al genoemd als een mogelijke opvolger voor de naar Chelsea vertrokken Henk ten Cate. Of Ajax daadwerkelijk in de markt is voor Jol zal nu moeten blijken. Wel is bekend dat de coach graag de kans zou krijgen een topclub in Nederland te coachen.

Jol stond bijna drie jaar aan het roer bij Tottenham. De Nederlander nam het stokje in November 2004 over van Jacques Santini. Twee keer loodste hij zijn ploeg naar de UEFA Cup, wat hem behoorlijk populair maakte bij de supporters. Vandaag zongen de aanwezige fans hem nog een keer toe: “Stand up for Martin Jol!”

Zie ook eerdere bericht:
04-10-07: Engelse pers weet het zeker: Ten Cate tekent voor drie jaar bij Chelsea en Jol wordt opvolger

Related posts