Ajax heeft opvolger van Stam bijna binnen: Branislav Ivanovic

Branislav Ivanovic is de naam. Martin van Geel, Ajax, heeft volgens Voetbal International vorige week maandag overleg gevoerd met de zaakwaarnemer van de verdediger van Lokomotiv Moskou. De 23-jarige Servische centrumverdediger wordt de afgelopen weken met vele Europese (top)clubs in verband gebracht. Ajax ziet in de zesvoudig international (één treffer) de opvolger van Jaap Stam, die bezig is aan zijn laatste seizoen in zijn profcarrière.

Naar verluidt wil Ajax de 1.88 meter lange verdediger al in de winterstop naar de Amsterdam ArenA halen, maar de vraagprijs van vijftien miljoen euro én de vele belangstelling vanuit Italië zijn in het nadeel van Ajax. Met name Internazionale wordt nadrukkelijk in verband gebracht met Ivanovic, terwijl ook Juventus achter de schermen bezig zou zijn.

Ivanovic maakt een stormachtige ontwikkeling door. Twee seizoenen geleden maakte hij de overstap van OFK Belgrado naar Moskou, waar hij in totaal 51 competitieduels (vijf treffers) in actie kwam. Afgelopen zomer was de verdediger actief op het EK onder 21, maar vorig jaar augustus debuteerde hij al in de A-selectie.


Branislav Ivanovic in actie

Related posts