Stekelenburg hoopt zelf tegen FC Utrecht te kunnen spelen

Maarten Stekelenburg brak afgelopen zaterdag in de wedstrijd met Ajax tegen NEC (0-0) zijn middelvinger in een redding op een schot van NEC’er Alexander Prent. De doelman vreest echter niet lang uit de roulatie te zijn. Het is zelfs reëel dat hij er zondag tegen FC Utrecht er gewoon weer bij is, zo hoopt hij tenminste zelf:

“Het is maar een miniem scheurtje en eerlijk gezegd heb ik goede hoop dat ik zondag, uit tegen FC Utrecht, alweer kan spelen”, aldus Stekelenburg in de Sportweek. “De vinger zit nu nog vastgetapet. Maar dat mag er snel weer vanaf. En dan mag ik ook mijn vinger weer gaan bewegen. Dus als een reactie vervolgens uitblijft, voorzie ik geen problemen voor de wedstrijd van komend weekend tegen FC Utrecht.”

Stekelenburg zegt zelf te weten wat er fout ging met zijn vinger bij het stoppen van het schot van Prent: “Omdat hij de bal verkeerd raakte, was ik eigenlijk al bijna voorbij de actie. Daardoor kreeg ik de bal precies boven op mijn vinger.” In de rust kwam de sluitpost er pas achter dat zijn vinger wel erg dik geworden was. “Toen ik het veld afliep, na het rustsignaal, begon het een beetje pijn te doen. En niet veel later, in de kleedkamer, toen ik mijn handschoen had uitgetrokken, zag ik dat mijn middelvinger helemaal dik was geworden.”

Related posts