Babos: ‘Zo slecht heb ik Ajax nog nooit gezien’. Ook Koster geschrokken van niveau

Het gelijke spel van zijn club NEC dit weekend in de Amsterdam ArenA tegen Ajax (0-0) was vooral te danken aan de onkunde van Ajax, zo zegt NEC-doelman Gabor Babos in De Gelderlander. “Zo’n slecht Ajax als zaterdag heb ik nog nooit gezien”, aldus duidelijke taal van de doelman. “We hadden echt verwacht dat Ajax er van het begin af aan op zou vliegen. Maar ze gaven ons juist alle mogelijkheden om te voetballen.”

Ook Adrie Koster, de trainer die tot het eind van dit seizoen de opvolger is van Henk ten Cate, was geschrokken van wat hij had gezien, zo vertelde hij na afloop tijdens de persconferentie. Met de ferme toevoeging: ”Dat mag je best weten.” Nou Adri, wellicht is dit dan de eerste wedstrijd van Ajax die je dit seizoen goed bekijkt; wij zien al het hele seizoen een zwalkend team aanploeteren. Maar tja; wij zijn te kritisch, toch?

”Er is kwaliteit zat,” oordeelde de trainer na zijn debuut tegen NEC, ”alleen kon je dat vanavond niet zien.” Hij bedoelde: het ontbrak aan eenheid.

Het is de vraag of Koster met zachte dan wel harde hand kan regeren en afdwingt dathet team ook echt als een elftal gaat functioneren. Hij is er zelf van overtuigd dat de komende weken met gerichte trainingsarbeid en door het maken van goede afspraken vooruitgang is te boeken.

Related posts