Ajax gaat in de winterstop ‘voor de fans’ zakkenvullen in Dubai

Ajax zal de korte winterstop gebruiken om een lucratief vriendschappelijk toernooi af te werken in de Verenigde Arabische Emiraten. Volgens de organisatoren van een toernooi in Dubai hebben naast Ajax ook Inter Milaan en het Braziliaanse Internacional hun deelname inmiddels bevestigd zo melden zij op de officiële website van de Mohammed bin Rashid International Football Championship. De vierde club wordt de winnaar van het FIFA WK voor clubteams. De wedstrijden worden gespeeld op 5 en 7 januari.

Voor de fans
Marcus Keane, marketing en salesmanager van Ajax heeft zo zijn eigen visie waarom Ajax deze ‘zakkenvul-trip’ gaat maken: “Ajax heeft een grote schare fans in Dubai dus we zijn blij om daar te kunnen zijn en te spelen tegen enkele van de beste teams voor een publiek dat van voetbal houdt.” Tuurlijk Marcus, tuurlijk; alles alleen maar om de fans tevreden te stellen, tuurlijk! Niks mis mee dat je er heen gaat om je zakken te vullen maar geef dat dan gewoon toe en kom niet aan met zo’n lul-verhaal!

Het sterk bezette toernooi heeft een prijzengeld van 2,5 miljoen Amerikaanse dollar. De winnaar gaat naar huis met 1 miljoen dollar. Daarnaast krijgen alle deelnemende clubs zowieso al een leuke ‘onkostenvergoeding’ als startpremie. Er wordt geloot welke ploegen elkaar ontmoeten op de eerste toernooidag, 5 januari. De winnaars van de eerste wedstrijden spelen tegen elkaar om de hoofdprijs, de verliezers van de eerste dag spelen op 7 januari om de derde en vierde plaats.

Aan de eerste editie van dit tioernooi, vorig jaar, namen Bayern München, Benfica, Lazio Roma en Olympique Marseille deel. Benfica won uiteindelijk het toernooi.

Related posts