Ongeregeldheden en zeven arrestaties na afloop Ajax-NEC

Het is zaterdagavond lang onrustig gebleven rond de Amsterdam Arena. Rond de hoofdingang stonden lange tijd zo’n duizend supporters leuzen te scanderen tegen voorzitter John Jaakke. Pas een kleine drie kwartier later wist de ME de hoofdingang vrij te maken.


Foto: MokumRulez.nl

Met politiepaarden en een cordon ME-ers te voet rond de hoofdingang werd uiteindelijk de hoofd-entree ontzet. Uiteindelijk voerden ook de gewone ME-ers charges uit. Pas toen de politie ook met hun ME-bussen dwars door het publiek begon te rijden werden de supporters werkelijk uit het gebied verjaagd. Pas rond 23.00 uur keerde de rust terug. Een ME-er raakte gewond aan zijn rug toen hij van zijn paard viel en bekogeld werd met stenen. Hij werd naar het ziekenhuis afgevoerd. Zeven supporters werden uiteindelijk opgepakt en naar het politiebureau afgevoerd. De politie denkt de komende tijd meer fans op te pakken aan de hand van filmbeelden, die werden gemaakt.

Related posts