‘Ten Cate wilde Riera, Augusto en Xabi maar kreeg Rommedahl, Urzaiz en Luque’

Spelers als Dennis Rommedahl, Ismael Urzaiz en Albert Luque stonden niet hoog op de lijst van Henk ten Cate toen hij deze zomer bij Ajax zijn selectie wilde versterken. Dat meldt Voetbal International deze week. Ten Cate geeft in het blad toe dat hij de Spanjaarden Albert Riera en Xabi Prieto, maar ook de Braziliaan Renato Augusto van Flamengo wilde aantrekken.

“Dat zijn inderdaad spelers die ik via mijn netwerk heb voorgedragen als potentiële versterkingen”, reageert de naar Chelsea vertrokken trainer. “Ik kreeg echter keer op keer te horen dat ze onhaalbaar waren. Daar twijfelde ik soms aan, maar ik ga af op de woorden van de directie.

Voorzover ik wist waren het geen irreële voorstellen, maar ik zit niet bij de onderhandelingen. Als ik te horen krijg dat ze onhaalbaar zijn, dan moet ik dat geloven. Mijn contacten zeiden mij dat ze niet onhaalbaar waren. De bedragen die ik hoorde verschilden nauwelijks met wat we investeerden in de spelers die wél kwamen.”


Het verbaast Ten Cate dat technisch directeur Martin van Geel heeft gezegd dat Ajax heeft geprobeerd Rafael van der Vaart en Luka Modric in te lijven. “Dan hebben ze dat achter mijn rug om gedaan. Beiden waren welkom geweest, maar ik heb die namen intern niet gehoord.”

Related posts