Partizan laat Jovetic voorlopig niet gaan

Wie aast tegenwoordig niet op Stevan Jovetic? De afgelopen anderhalve week werden tal van Europese clubs met het zeventienjarige Montenegrijse talent in verband gebracht, maar Partizan Belgrado houdt de boot af. De Servische club wil de eenmalig international in elk geval tot het einde van het seizoen houden. Dat houdt in dat clubs als Ajax, AZ, Feyenoord, Juventus, Manchester United of Real Madrid vooralsnog de portemonnee gesloten moeten houden.

“Ajax heeft al een officieel bod uitgebracht. De hoogte ervan is bedrijfsgeheim. Maar we verwachten nog andere. Er is veel belangstelling voor hem”, notuleerde de Servische krant Danas uit de mond van Partizan-voorzitter Tomislav Karadzic. “We hebben geen haast. Onze coach en supporters kunnen gerust zijn, in elk geval deze competitie. We zullen er alles aan doen hem langer te binden.”

Jovetic debuteerde twee seizoenen geleden in het hoogste keurkorps van Partizan en speelde sindsdien 32 competitieduels, waarin hij zeven keer scoorde. Dit seizoen veroverde de aanvaller een basisplaats, terwijl hij op 24 maart zijn enige interland voor Montenegro speelde.

Jovetic wordt volgende maand 18 en kan daardoor in theorie in de winterstop overstappen naar een groter Europees voetballand. Volgens de regelgeving mag een speler uit een niet-EU-land pas na zijn 18e verjaardag worden vastgelegd.

Zie ook eerdere berichten:
18-10-07: Zaakwaarnemer Jovetic meldt bod Ajax; Van Geel ontkent
17-10-07: ‘AZ en Feyenoord jagen op Jovetic, die echter voorkeur voor Ajax heeft’

Related posts