Fontein en Slop rommelen met de doelstellingen en cijfers

Met de bekendmaking van de jaarcijfers over het afgelopen boekjaar is ook het eerste jaar van het vijfjarige beleidsplan van Ajax afgesloten. ,,De gemiste deelname aan de Champions League heeft een vertragend effect’’, verwijst Maarten Fontein naar de consequenties voor het beleidsplan. ,,Nu is het belangrijk de continuïteit, stabiliteit en rust te bewaren’, aldus Fontein op Ajax.nl. De doelstellingen blijven volgens de directie gehandhaafd. Ajax blijft zich focussen op de landstitel en de lucratieve en sportief interessante deelname aan het belangrijkste Europese clubtoernooi.

Nu is het dus al deelname aan de Champions League. Wij dachten toch echt dat de doelstelling was: Behoren tot de beste 16 clubs van Europa. Is de doelstelling dus bij deze al bijgesteld?! Gaat dat zo makkelijk? Zo voldoe je natuurlijk op termijn altijd aan de doelstellingen!

Voor komend boekjaar hoeven de heren Slop en Fontein zich vooralsnog niet druk te maken. De verkoop van Babel, Sneijder en De Mul is hier echter de enige reden van. Deze drie spelers werden voor ongeveer 50 miljoen euro aan respectievelijk Real Madrid, Liverpool en Sevilla verkocht, maar staan vreemd genoeg voor slechts 38 miljoen in de boeken?! Heet dat creatief boekhouden? Zie ook het bericht op Highlow.nl

Zie ook eerdere bericht:
Ajax verliest op papier

Related posts