‘AZ en Feyenoord jagen op Jovetic, die echter voorkeur voor Ajax heeft’

Vorige week woensdag wist De Telegraaf te melden dat AZ en Feyenoord de zeventienjarige Montenegrijn Stevan Jovetic op het oog hadden. Ook Ajax schijnt nu in beeld te zijn, zo meldt VI zojuist. Jovetic schijnt een voorkeur te hebben voor Ajax, omdat Ajax een grotere naam heeft en omdat het verleden heeft uitgewezen dat Ajax een betere springplank is naar de internationale top. Ajax moet wel diep in de portemonnee grijpen om de belofte binnen te halen, want de huidige club van Jovetic; Partizan Belgrado, vraagt het astronomische bedrag van vijftien miljoen euro.

Het zeventienjarige talent van Partizan Belgrado debuteerde twee seizoenen geleden in het hoogste keurkorps van de Servische club en speelde sindsdien 32 competitieduels, waarin hij zeven keer scoorde. Dit seizoen veroverde hij een basisplaats en scoorde hij zes van zijn tot nog toe zeven gemaakte goals in slechts acht competitiewedstrijden. Ook maakte hij al zijn debuut voor het nationale team van Montenegro, tijdens een oefenwedstrijd tegen Hongarije. Jovetic wordt volgende maand 18 en kan daardoor in de winterstop overstappen naar een club uit de grotere Europese voetballanden. Volgens de regelgeving mag een speler uit een niet-EU-land pas na zijn 18e verjaardag worden vastgelegd. Partizan zou echter pas in de zomer willen praten met geïnteresseerde clubs, omdat zij het seizoen willen afsluiten met het talent.

Jovetic heeft nog een contract tot 2009, de club heeft een optie voor nóg twee jaar die ongetwijfeld zal worden gelicht. Jovetic heeft trrouwens over belangstelling niet te klagen; hij zou eveneens in beeld bij tal van buitenlandse grootmachten.

Related posts