Ajax, Aegon en ABN officieel akkoord: Aegon nieuwe hoofdsponsor

Ajax heeft woensdag officieel bevestigd dat Aegon per 1 juli 2008 de nieuwe hoofdsponsor is. De verzekeraar betaalt zeven jaar lang een sponsorbedrag van maximaal 12 miljoen euro per jaar. Het contract met de huidige hoofdsponsor ABN Amro, dat nog tot 2011 loopt, is omgezet in een sponsorpartnership. De bank maakt volgend seizoen plaats voor Aegon op de Amsterdamse voetbalshirts. Aegon betaalt de Amsterdamse club per jaar een vast bedrag van tien miljoen euro. De club kan per seizoen een prestatiebonus van twee miljoen extra opstrijken. Hiermee kan het totale sponsorbedrag oplopen tot 85,5 miljoen euro, exclusief btw, en wordt Ajax één van de Europese grootverdieners op het gebied van shirtsponsoring.

De overeenkomst lekte dinsdag al uit, maar de deal kon pas worden bekrachtigd als ABN zijn goedkeuring gaf. “We zijn ABN dankbaar dat het Ajax niet heeft willen remmen in zijn ambities”, liet algemeen directeur Maarten Fontein weten. “Aegon heeft met de langdurige sponsorverbintenis in de schaatswereld aangetoond een stabiele partner te zijn die op sportief en commercieel gebied grote prestaties kan helpen verwezenlijken.”

Zie ook eerdere berichten hierover:
> ‘Ajax met nieuwe sponsorcontract in top tien Europese clubs’
> Aegon op het shirt…
> AEGON NIEUWE HOOFDSPONSOR IN PLAATS VAN ABN AMRO

Related posts