Aegon op het shirt…

Vanochtend werd bekend dat Aegon de nieuwe hoofd-, en dus ook shirtsponsor is vanaf komend seizoen (zie bericht). Wat wij als supporters belangrijk vinden is of AEGON net zo onopvallend op het shirt komt te staan als ABN-AMRO? Hoe komt het shirt eruit te zien? Daar zijn vooralsnog geen mededelingen over gedaan. Mogelijk wordt dinsdagavond een toelichting gegeven als de ledenraad van Ajax bijeenkomt. Het is een mooie toevalligheid voor de bestuursheren dat daarmee de aandacht van de positie van John Jaakke kan worden afgeleid. Nog een ’toevalligheidje’ waarom de bekendmaking van Aegon juist vandaag plaats vind: Donderdag presenteert het beursgenoteerde Ajax de jaarcijfers.

FC Groningen heeft ervaring met Aegon als shirtsponsor. Komt de sponsernaam net als bij hen (zie foto hieronder) op het shirt? Of wellicht toch, net als ABN-Amro, in de lengte? Waarschijnlijk is het eerste het geval. Dit alleen al omdat dan de naamswijziging beter opvalt.daarnaast zal ook de blauwe achtergrond achter de A gehandhaafd moeten blijven. Aegon wil het beeldmerk natuurlijk wel origineel op het shirt hebben.Ajax bevestigd: Vergevorderde onderhandelingen
Ajax heeft bevestigd dat het nagenoeg akkoord is met Aegon over een sponsorcontract. Club en Aegon zijn het in grote lijnen eens over het contract. Echter kan ABN Amro, sinds jaar en dag hoofdsponsor, nog roet in het eten gooien. De bank heeft namelijk een tot 2011 lopend contract met Ajax. Mocht ABN een stokje steken voor de overeenkomst, dan blijven de hoofdstedelingen de huidige hoofdsponsor trouw.

Ondertussen doemen ook de eerste grappen al op over de nieuwe shirtsponsor:
Misschien dat Aegon-verzekeringen Ajax kan verzekeren tegen het mislopen van Champions League voetbal….
Ze hadden beter Univé kunnen kiezen als sponsor. Die hebben namelijk ook geen winstoogmerk….

Related posts