Oranje verliest van Roemenië met veel (ex-)Ajacieden

Het Nederlands elftal heeft de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië verloren. Met Maarten Stekelenburg en John Heitinga in de basis ging Oranje met 1-0 onderuit. Ajacied George Ogararu was basisspeler in het winnende elftal evenals de oud-Ajacieden Cristian Chivu en Bogdan Lobont. Roemenië dankte de zege aan een intikker van Dorin Goian. Twintig minuten voor tijd kon Stekelenburg een kopbal van Codrea knap keren, waarna Goian alsnog profiteerde van de afgeslagen bal.

Ook de ex-Ajacieden Seedorf en Van der Vaart stonden in de basiself van Oranje. Nadat Goian de Roemenen aan de leiding had gebracht bracht bondscoach Marco van Basten ex-Ajacied Ryan Babel voor Arjen Robben. Van Basten had de speler van Liverpool FC aanvankelijk willen laten starten. Omdat Babel zich op de wedstrijddag had verslapen, verloor de linksbuiten echter zijn (basis)plek aan Robben. Babel vond in de slotfase vooral zijn voormalige clubgenoot Ogararu op zijn pad.

De nederlaag was de eerste nederlaag voor Oranje sinds 2003. Roemenië blijft de ongeslagen lijstaanvoerder in kwalificatiegroep G. Woensdag speelt Nederland zijn volgende EK-kwalificatieduel. In Eindhoven is Slovenië de tegenstander. Joris Mathijsen, Ruud van Nistelrooy en Giovanni van Bronckhorst moeten die wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. De internationals kregen in Constanta geel en zijn daardoor een duel geschorst. Ex-Ajacied Wsley Sneijder is dan wel weer van de partij. Hij ontbrak tegen Roemenië wegens een schorsing.

Roemenië – Nederland 1-0 (0-0)
71. Dorin Goian 1-0

Opstelling Oranje:
Stekelenburg; Heitinga (68. Kew Jaliens), Ooijer (84. Koevermans), Mathijsen, Bouma; Seedorf, De Zeeuw, Van Bronckhorst; Van der Vaart, Van Nistelrooy, Robben (78. Ryan Babel).

Opstelling Roemenië:
Lobont; Ogararu, Tamas, Goian, Rat, Codrea, Nicolita, Chivu, Petre, Marica (71. Niculae), Mutu.

Related posts