Ook van Gaal en Foppe worden genoemd

Louis van Gaal is wellicht geïnteresseerd in de vacature als hoofdtrainer van Ajax. Dat suggereert Rob Cohen in AD Sportwereld. Volgens de zaakwaarnemer en spelersadviseur zou het zomaar kunnen dat Van Gaal oren heeft naar een comeback in De Arena. “Ik sluit niet uit dat Louis het nog één keer wil laten zien bij Ajax”, aldus Cohen.

De schoonvader van Ronald de Boer ziet in Van Gaal de ideale kandidaat om Ajax weer op het juiste spoor te zetten. “Je hebt de allerbeste voetbalmensen nodig en er is er eigenlijk maar één goed genoeg op dit moment: Louis van Gaal. Laat ze maar eens gaan onderhandelen met Scheringa, waarom niet?” De coach van AZ zou echter niet willen werken onder de huidige Ajax-voorzitter John Jaakke, die hij ooit ‘groener dan groen’ noemde.

Spijkerman ziet meer in Foppe de Haan als nieuwe trainer voor Ajax. “Ik pleit voor Foppe de Haan. Waarom niet? Gewoon een keer een heel ander, maar wel realistisch geluid. Ik geloof in wat die man kan. Hij is misschien net zo oud als al die Ajax-iconen, maar hij staat wél elke week op het veld en werkt met jonge en goede voetballers. Bovendien is Foppe een man die mensen bindt.”

Bron: Algemeen Dagblad / Ajaxonline

Related posts